Bijeli čaj Ukupno 1 proizvod.

Bijeli čaj-poznat kao eliksir dugovječnosti i ljepote te se smatra glavnim sastojkom eskalira mladosti.

Izuzetno je rijedak jer se bere samo nekoliko dana, a za proizvodnju se uzimaju samo najmlađi listići koji zadržavaju najviše polifenola i imaju jaka antioksidativna svojstva. Bijeli čaj, vrhunski antioksidant i jedna od najzdravijih vrsta čaj...

Bijeli čaj-poznat kao eliksir dugovječnosti i ljepote te se smatra glavnim sastojkom eskalira mladosti.

Izuzetno je rijedak jer se bere samo nekoliko dana, a za proizvodnju se uzimaju samo najmlađi listići koji zadržavaju najviše polifenola i imaju jaka antioksidativna svojstva. Bijeli čaj, vrhunski antioksidant i jedna od najzdravijih vrsta čaja uopće. Dobio je ime po srebrnasto bijelim dlačicama koje pokrivaju pupoljke. Mlado lišće i pupoljci beru se neposredno prije nego što se pupoljci otvore i započne oksidacija. Pije se preventivno jer jača imunološki sistem i djeluje blagotvorno na ljudski organizam. 

Bijeli čaj je bogat antioksidansima koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikala, a sadržava 25% manje kofeina od zelenog čaja. On prosječno sadržava 15 mg kofeina, a uspoređujući ga sa crnim koji ima 40mg kofeina pogodan je za osobe svih uzrasta.

Više

Podkategorije

Prikazan 1 - 1 of 1 proizvod
Prikazan 1 - 1 of 1 proizvod

Pratite nas na Facebook-u