Čaj u listu Ukupno 21 proizvoda.

Ovdje izaberite "prave" čajeve koji dolaze od biljke Caamelia Sinensis, a koji se razlikuju po svom izgledu, okusu i aromi.

To su Bijeli čaj, Zeleni čaj, Crni čaj, Pu-Erh, Oolong i Žuti čaj.

Podkategorije

 • Bijeli čaj

  Bijeli čaj-poznat kao eliksir dugovječnosti i ljepote te se smatra glavnim sastojkom eskalira mladosti.

  Izuzetno je rijedak jer se bere samo nekoliko dana, a za proizvodnju se uzimaju samo najmlađi listići koji zadržavaju najviše polifenola i imaju jaka antioksidativna svojstva. Bijeli čaj, vrhunski antioksidant i jedna od najzdravijih vrsta čaja uopće. Dobio je ime po srebrnasto bijelim dlačicama koje pokrivaju pupoljke. Mlado lišće i pupoljci beru se neposredno prije nego što se pupoljci otvore i započne oksidacija. Pije se preventivno jer jača imunološki sistem i djeluje blagotvorno na ljudski organizam. 

  Bijeli čaj je bogat antioksidansima koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikala, a sadržava 25% manje kofeina od zelenog čaja. On prosječno sadržava 15 mg kofeina, a uspoređujući ga sa crnim koji ima 40mg kofeina pogodan je za osobe svih uzrasta.

 • Zeleni čaj

  Spada u skupinu najpoznatijih i najcjenjenijih čajeva. Pospješuje metabolizam, pomaže kod visokog krvnog pritiska, štiti od moždanog i srčanog udara te prevenira pojavu dijabetesa kao i Alzheimerove i Parkinsonove bolesti. Redovitom konzumacijom ovog čaja smanjuje se rizik od pojave mnogih vrsta raka. Istraživanja su pokazala da antioksidans katehin sadržan u zelenom čaju može uništiti bakterije i viruse koji uzrokuju infekcije grla te spriječiti karijes i druge stomatološke probleme. Antioksidativna i antiupalna svojstva pomažu kod preranog starenja kože, a dokazano je da smanjuje i oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima.

 • Crni čaj

  Štiti pluća od oštećenja uzrokovanih izlaganjem dimu cigareta. Jača kosti i prevenira pojavu artritisa. Potiče metabolizam, jača imunitet, pospješuje cirkulaciju. Smanjuje rizik od moždanog udara, dijabetesa i mnogih vrsta raka. Istraživanja su pokazala da ispijanje pet šoljica crnog čaja na dan smanjuje opasnost od moždanog udara za čak 70%.

 • Pu-Erh

  Pu-erh što stariji to bolji. Ovaj hladno fermentirani čaj sadrži obilje mikroorganizama važnih za našu crijevnu floru i imunitet. Sadrži i brojne vitamine, poput vitamina B1, B2, C i E, te minerale kalij, magnezij, kalcij i željezo.

  Istraživanja potvrđuju da pu-erh čaj...

  • smanjuje nivo holesterola u krvi
  • poboljšava probavu
  • jača imunitet
  • pomaže kod žgaravice
  • reguliše krvni pritisak
  • stimulira cirkulaciju
  • štiti srce i krvne žile
  • potpomaže mršavljenju

  Vrlo je prikladan za muškarce, jer povoljno djeluje na rad prostate.

 • Oolong

  Oolong – Wu long, takozvani ubojica masnoća. Spada u grupu čajeva za mršavljenje.

  Oolong čaj izuzetno je dobar za:borbu protiv karcinoma (sastojci koji se nalaze u ovom čaju suzbijaju djelovanje zloćudnih stanica), smanjuje rizik bolesti srca, pomaže kod snižavanja krvnog pritiska, poboljšava funkciju enzima (zbog polifenolnih spojeva), te tako pomaže kod snižavanja povišenog holesterola, uklanja štetne slobodne radikale, ubrzava metabolizam (tako pomaže sagorijevanje masnoća, te ubrzava oksidaciju masti), pomaže kod regulacije inzulina, sadrži antibakterijska i antivirusna svojstva, pomaže kod izdržljivosti, tj. povećava izdržljivost, pomaže kod očuvanja zdravlja zuba, poboljšava misaone procese, usporava starenej kože, bogat antioksidantima, pomaže kod kožnih bolesti, smiruje, te tako smanjuje stres, otklanja umor i pospanost, povećava koncentraciju i motivaciju, jača imunološki sistem cijelog organizma.

  Oolong čaj izuzetno je bogat antioksinansima, te vitaminima i mineralima: kalcij, mangan, bakar, karotin, selen, kalij, vitamin A, B, C, E i K. Također ima u sebi i folne kiseline.

 • Žuti čaj

  Dokazano broj jedan za mršavljenje, jer potiče brzo izgaranje masti čak i bez dijete. Sadrži dijetalni enzim EGCG, koji pomaže izgaranju masnih naslaga i daje energiju za probavu. Za bolji rezultat potrebno ga je piti redovito kroz duže vrijeme, uz pravilnu prehranu. Preporučena količina je tri do četiri šoljice na dan.

po stranici
Prikazano 1 - 12 od 21 proizvoda
Prikazano 1 - 12 od 21 proizvoda

Pratite nas na Facebook-u