Rooibos Ukupno 6 proizvoda.

Istraživanja pokazuju da čaj rooibos dobro djeluje na želučane i probavne tegobe, štiti od kardiovaskularnih bolesti, a često se preporučuje i osobama oslabljenog imuniteta, onima koji pate od nedostatka željeza u krvi te je nezaobilazan dodatak prehrani dojilja. Za razliku od crnog čaja, rooibos ne sadrži kofein, što ga čini prikladnim za konzu...

Istraživanja pokazuju da čaj rooibos dobro djeluje na želučane i probavne tegobe, štiti od kardiovaskularnih bolesti, a često se preporučuje i osobama oslabljenog imuniteta, onima koji pate od nedostatka željeza u krvi te je nezaobilazan dodatak prehrani dojilja. Za razliku od crnog čaja, rooibos ne sadrži kofein, što ga čini prikladnim za konzumiranje tokom cijelog dana. Ima osvježavajući okus, bogat mineralni sastav i sadrži enzim superoksid dismutazu, snažni antioksidans koji usporava proces starenja i djeluje kao zaštita protiv mnogih bolesti izazvanih djelovanjem slobodnih radikala. Dokazano je i iskustvom potvrđeno da je rooibos, zahvaljujući svom izrazito bogatom mineralnom sastavu, važnim esencijalnim elementima i niskom udjelu tanina, vrlo djelotvoran u ublažavanju mnogih tegoba. Osim toga, rooibos zauzima posebno mjesto i u borbi protiv alergija, astme i kožnih alergijskih ekcema.

Ovaj čaj bez kofeina i niskim udjelom tanina te visokim sadržajem vitamina C i mnogih minerala gotovo se može smatrati prehrambenim proizvodom. S druge strane, rooibos ne sadrži kalorije pa je posebno koristan osobama koje su na dijeti.

Ljekovita djelovanja: u svojoj domovini, Južnoj Africi, rooibos se uvijek upotrebljavao kao lijek protiv želučanih i probavnih tegoba (poput žgaravice, mučnine, crijevnih upala, čira), dokazano je da umiruje grčeve u crijevima, posebno kod male djece. Naziv “majčino čudo” stekao je zahvaljujući blagotvornom djelovanju na dojilje. Naime, koristeći rooibos čaj dojilje nakon dojenja primjećuju da se nervozne bebe obično umire, a prestaju ih mučiti i grčevi. Blagotvoran je za kožu, smiruje, uklanja nesanicu, pomaže kod stresa i napetosti, brzo nadoknađuje minerale izgubljene pojačanim tjelesnim aktivnostima, posebice sportaša Japanska istraživanja potvrdila su kako rooibos značajno smanjuje svrbež kod bolesnika s dermatitisom. Hit na svjetskom tržištu Zbog zdravstvenih učinaka i raznovrsne primjene, rooibos je u posljednjih nekoliko godina postao hit na svjetskom tržištu i zaslužuje sve veću popularnost. Može se poslužiti kao vrući ili hladni čajni napitak.

Više

Podkategorije

Prikazano 1 - 6 od 6 proizvoda
Prikazano 1 - 6 od 6 proizvoda

Pratite nas na Facebook-u